Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dorada ar baziliku

Sastāvdaļas
  • 2 doradas
  • 30g baziliks
  • 50g Parmezāna siers
  • olīveļļa
  • 3 ķiploka daiviņas
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Latīniskais Doradas nosaukums – Sparus auratus. Zivs nosaukuma pamatā ir latīņu vārds “aurum”- “zelts”. Par „zelta zivtiņu” to nosauca, jo tai raksturīga spīdīga atzīme uz pieres, kas ir līdzīga pusmēnesim. Tiek uzskatīts, ka ar šo atzīmi zivi apbalvoja mīlestības dieviete Afrodīte.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Pagatavot mērci - bazilika lapiņas, sieru, ķiplokus un olīveļļu sablendēt kopā. Pievienot sāli un piparus. Mērcei nevajadzētu būt pārāk šķidrai šajā gadījumā, visam jābūt parupji samaltam, tad izveidosies garšīga garoziņa.
2
Zivi izķidāt, izgriezt žaunas un uztaisīt sānos vairākus griezumus no abām pusēm. Zivi ierīvēt ar bazilika mērci no iekšpuses un ārpuses un atstāt uz 20 minūtēm iemarinēties.
3
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Uz cepešpannas uzlikt doradu un sagrieztu 4-6 daļās citronu. Cept apmēram 15-20 minūtes, atkarībā no zivs lieluma.
4
Pasniegt zivi ar citrona daiviņām. Klāt pasniedz zaļus salātus vai ceptus kartupeļus.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni