Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dzērveņu biezputra

Sastāvdaļas
  • 2 gl. mannā putraimi
  • 1gl. svaigas dzērvenes
  • 1.5 gl. dzērveņu sīrups
  • 2 ēd.k. sviests
  • putukrējums
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
  • 2 gl. auksts ūdens
Pat garlaicīgā mannā biezputra var kļūt par īstu desertu, ja pieiet šai lietai radoši. Nost ar kunkuļiem un plēvītēm! Tagad putru nav jāēd ar karotēm, bet gan vienkārši var sagriezt ar nazi!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katliņā ielej sīrupu, 1 gl. auksta ūdens, pievieno saspaidītas dzērvenes un vāra minūtes 15. Noņem no uguns, mazliet atdzesē un izkāš caur sietu vai marli, lai atdalītu čužas.
2
Katliņā ielej atlikušo auksto ūdeni un visu laiku maisot pievieno mannu. Katliņu liek uz uguns un karsē, atkal visu laiku maisot. Kad saturs būs jau uzsilis var pakāpeniski pievienot sīrupu. Mannu pievieno tieši šādā veidā lai neveidojas kunkuļi. Vāra līdz izveidojas bieza putra. Pēc nepieciešamības var vēl pievienot mazliet ūdens vai dzērveņu sīrupu.
3
Jebkuru formu iesmērē ar sviestu. Ielej formā vēl karstu putru, izlīdzina un atdzesē. Pēc pilnīgas atdzišanas putru sagriež ar nazi. Var arī ar cepumu formiņām izgriezt dažādas figūriņas, bet tad putru ir jālej plakanā cepamā formā. Vislabāk šo putru uzvārīt vakarā un no rīta tikai sagriezt.
4
Pasniedz ar putotu saldo krējumu.

Pievienot komentāru

Idejas brokastīm