Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dzērveņu kūka ar kļavu sīrupu

Sastāvdaļas
  • 2,5 glāzes miltu
  • 1 glāze dzērvenes
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 0,5 tējk. sāls
  • 2 olas
  • 6 ēd.k. mīksta sviesta
  • 4 ēd.k. kļavu sīrupa
  • 1 glāze cukurs
Šīs dzērveņu kūkas garšā ir patiesi kas rudenīgs. Ja nomainīsim ogas, vairs nebūs tas. Lai labi garšo!

Pagatavošana

1
Liela bļodā sajaukt izsijātus miltus, cepamo pulveri, sāli un cukuru. Uzputot olas ar sviestu un kļavu sīrupu. Kļavu sīrupa vietā var izmantot arī šķidru medu. Olu maisījumu pārliet pie miltu maisījuma un visu kārtīgi sajaukt. Jau gatavajā mīklā iecilāt dzērvenes.
2
Cepamo pannu izklāt ar cepamo papīru. Pārlikt mīklu un ar lāpstiņu vienmērīgi izsmērēt. Mīkla sanāks diezgan bieza. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī ~ 45 minūtes.

Pievienot komentāru

Kūkas