Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Dzērveņu kūka

Sastāvdaļas
  • 250g miltu
  • 150g sviesta
  • 125g cukura
  • 1 liela olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 citrona sula un miziņa
  • Pildījumam:
  • 150g dzērvenes
  • 1 ābols
  • 100g cukura
  • 1 ēd.k. cietes
  • Drupačām:
  • 150g miltu
  • 50g cukura
  • 2 olas dzeltenumi
  • 70g sviesta
  • 1 citrona miziņa
  • 50g sasmalcinātu riekstu
Dzērvenes ir īstas dabiskās antibiotikas. Tās ir veselīgas un noderīgas organismam. Un kāpēc gan neparūpēties par savu organismu īpaši garšīgā veidā?! Uzcep kūku!

Pagatavošana

1
1.Atdzesētu sviestu sakapāt ar miltiem un cepamo pulveri. Olas saberzt ar cukuru, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un visu sajaukt ar sviesta-miltu masu. Iemīcīt mīklu, izveidot bumbu un ielikt ledusskapī uz 40 min.
2
2.Pildījumam nomazgāt un nosusināt dzērvenes. Ābolu nomazgāt, nomizot, iztīrīt un sagriezt. Ogas sajaukt kopā ar āboliem, pārkaisīt ar cukuru un sajaukt ar cieti. Drupačām saberzt kopā olas dzeltenumus, miltus, cukuru, aukstu sviestu, citrona miziņu un riekstiem tā, lai sanāktu smalkas drupačas.
3
3.Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 gr. Mīklu izrullēt un izklāt uz cepešpannas, kas ir pirms tam izklāta ar cepamo papīru. Pa virsu sakārtot pildījumu un pārkaisīt ar drupačām. Cept cepeškrāsnī 40 min. Vēl siltu sagriezt kvadrātos.

Pievienot komentāru

Kūkas