Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egg-nog

Sastāvdaļas
  • 4 olu dzeltenumi
  • 1/2 gl. vaniļas "Piena spēks"
  • 1/2 gl. saldais krējums
  • 1/3 gl. cukurs
  • 1/2 gl. rums vai viskijs
  • muskatrieksts
  • vaniļas pāksts (var būt tukša)
Kokteiļa dzimtene ir Skotija. Apmēram 1775. gadā amerikāņu kolonisti par „nog” dēvēja stipru alu, bet par „nogin” viņi sauca mazu alus krūzīti. Gan Amerikā, gan Anglijā šiem dzērieniem pievienoja sakratītu olu, kā rezultātā parādījās Egg-Nog kategorijas kokteiļi.
/apraksts:irlaiks.lv/

Pagatavošana 2 porcijas

1
Olu dzeltenumus uzputot ar cukuru.
Pienu sajaukt ar saldo krējumu. Maisījumu uzkarsēt, pievienot vaniļas pāksti.
Olu masu uzlikt karsēties ūdens peldē un peivienot karstu piena maisījumu, visu laiku putojot. Pievienot alokoholu, samaisīt un noņemt no uguns.
2
Pasniedz stikla krūzēs, dekorējot ar rīvētu muskatriekstu.

Šī kokteiļa recepti konkursa ietvaros iesūtīja Dace M. no Jūrmalas

Pievienot komentāru

Alkoholiskie dzērieni