Dženovas fokača
Sastāvdaļas
- 300g miltu
- 180 ml + 100 ml silta ūdens
- 1 tējk. sausa rauga
- 2 ēd.k.+ 2-3 ēd.k. olīveļļas
- 1 tējk. cukura
- 1 tējk. sāls
Īsta fokača no (Focaccia genovese) - pēc šīs receptes cep fokaču jau vairākus gadu simtus Dženovas maiznieki. Pēc šīs receptes fokača sanāk mīksta, ar mīkstu, bet kraukšķīgu garoziņu.
Pagatavošana
1
Raugu sajaukt ar cukuru un pārliet ar 180 ml silta ūdens. Atstāt uz 10 minūtēm, lai ierūgst. Pievienot izsijātus miltus, 1 tējk. sāls un iejaukt mīklu. Mīklu apsegt ar dvieli un nolikt siltā vietā uz 2 stundām lai ierūgst.
2
Cepamo formu iesmērēt ar eļļu. Pārlikt mīklu un ar pirkstiem izlīdzināt. Apsegt ar dvieli un nolikt vēl uz 1 stundu.
Ar pirkstiem uztaisīt caurumus un pārliet mīklu ar 100ml ūdens tā, lai tiek gan caurumos, gan uz cepešpannas.
3
Cept iepriekš uzkarsētā līdz 240 grādiem krāsnī 10 minūtes. Ar otiņas palīdzību virsmu apsmērēt ar eļļu un cept vēl 2 min. Atkārtot vēl reizes 2, kamēr fokača kļūst skaisti brūna.
Šai fokačai jābūt diezgan gaišai, ar mīkstu apakšu.