Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forele ar garšaugiem un ķiplokiem

Sastāvdaļas
  • 2 foreles (katra pa 300-400g)
  • 1/2 gl baltvīns
  • 1 citrons
  • 1 vidēji liels zaļš ābols
  • 6-7 ķiploka daiviņas
  • 6-8 balto piparu graudiņi
  • dilles
  • rozamarīns
  • timiāns
  • piparmētra
  • sāls
Salmo trutta fario - tāds ir strauta foreles latīniskais nosaukums. Un tas ne tikai skan garšīgi, bet liek garšas kārpiņām gavilēt! Lieliska zivtiņa!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Zivis izķidāt, noskalot, bet neapžāvēt - zivīm jābūt mitrām! Ierīvēt ar sāli no ārpuses un no iekšpuses.
2
Ar dārzeņu mizojamo nazi nogriezt garās strēmelēs mizu no ābola un citrona. Sagriezt salmiņos. Atlikušo ābolu sagriezt plānās šķēlītēs, citornu pusripiņās. Zaļumus smalki sakapāt. Zaļumus sajaukt ar citornu un ābolu mizām un piepildīt zivi. Zivi šūt ciet nevajag. Ķiplokus sagriezt plānās šķēlītēs. Zivs virsmā izdarīt 3-4 garus šķērsgriezumus un piepildīt tos ar ķiploku ripiņām.
3
Formas apakšu izklāt ar citrona un ābolu šķēlēm. Ieliet ūdeni un vīnu. Uzlikt restes un uz restēm uzlikt zivis. Apsegt ar foliju un cept apmēram 20 minūtes. Noņemt foliju un vēl 10-15 minūtes cept zivi bez folija.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni