Forele peruāņu gaumē
Sastāvdaļas
- 2 foreles (katra apm. 300g)
- 2 sīpoli
- 1 puravs (tikai baltā daļā)
- 1 čili pipars
- 4 ķiploka daiviņas
- 3-4 ēd.k. baltvīna etiķis
- milti
- eļļa
- sāls
Ja starp sastāvdaļām nebūtu vīna etiķis, mēs gan paši noticētu, gan jūs pārliecinātu, ka tieši šādi šo foreli gatavoja senie inki.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Zivi izķidā, noskalot, ierīvēt ar sāli un apviļāt miltos. Pannā uzkarsēt eļļu un cept zivi 4-5min. no katras puses.
2
Citā pannā uzkrsēt eļļu. Apcept sagrieztus gredzenos sīpolus un puravu, smalki sakapātus ķiplokus un čili piparu. Cept apm. 5 min, tad pieliet etiķi un cept visu vēl 2-3 min. Dārzeņus pārlikt uz zivs un ļaut 15 min. ievilkties.
3
Pirms pasniegšanas uzsildīt.