Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Meatballs with mushroom sauce and basil, selective focus

Frikadeles ar sēņu mērci

Sastāvdaļas
  • 500g maltā gaļa
  • 50g rīvmaize
  • 1 ola
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. Provansas garšvielas
  • šķipsniņa kanēlis
  • šķipsniņa rīvēts muskatrieksts
  • milti
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 200g sēnes
  • 100g saldais krējums
  • 100ml vistas buljons
  • 1/2 gl. baltvīns
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 lauru lapa
  • sāls, pipari
Sēnēs ir 84-94% ūdens. Tajās ir daudz vērtīgas organiskās vielas un minerālvielas. No organiskajām vielām sēnēs ir olbaltumvielas, ogļhidrāti, tauki, organiskās skābes, pigmenti. Sēņu olbaltumos ir visas aminoskābes, tai skaitā neaizvietojamās.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Olu uzkult ar dakšu, pievienojot sāli, muskatriekstu, kanēli un smalki sakapātus ķiplokus. Pievienot rīvmaizi un gaļu un samaisīt. Gaļu ielikt ledusskapī uz 30 min.
2
Pa to laiku pagatavot mērci. Sīpolu un ķiploku smalki sakapāt. Sēnes sagriezt plānās šķēlēš. katlā ar biezu apkašu uzkarsēt olīveļu un apcept tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie kļūst zeltaini. Pievienot sēnes un cept vēl 2-3 min. Pievienot vīnu un buljonu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un lauru lapu. Un vārīt 10 min. Pirms vārīšanās beigām pieliet saldo krējumu. Mērci noņemt no uguns.
3
No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā. Frikadeles apviļāt miltos un apcept no abām pusēm līdz tās kļūst zeltaini-brūnas. Frikadeles pārlikt katlā ar mērci un vārit 10-15 min, līdz tās ir gatavas.
4
Pasniedz siltu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni