Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Frikadeļu zupa itāliešu gaumē

Sastāvdaļas
  • 500 g malta liellopa gaļa
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • pusglāze rīvmaizes
  • 1 ola
  • 1/3 glāzes smalki sagriezts baziliks
  • 1/3 glāze rīvēts siers
  • 1 l tomātu sula
  • 1 l vistas buljons
  • 2/3 glāzes makaronu
  • 1 glāze zaļās pupiņas
  • sāls un svaigi malti pipari
Frikadeļu zupa ir iecienīta daudzās ģimenēs, šādi to gatavo Itālijā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolu smalki sagriež, ķiploku saspiež spiedē. Malto gaļu sajauc ar rīvmaizi, sieru, baziliku, sasmalcināto sīpolu un ķiploku, iemīca olu, pieliek sāli un piparus. Izveido mazas frikadeles.
2
Katliņā uzvāra tomātu sulu un vistas buljonu. Kad šķidrums sāk vārīties, tajā uzmanīgi pa vienai saliek frikadeles. Vāra uz lēnas uguns 30 - 40 minūtes, tad pieber makaronus un zaļās pupiņas. Turpina vārīt vēl 10 - 15 minūtes. Vārīšanās beigās pieliek sāli un piparus.
3
Pasniedz karstu pārkaisot ar smalcinātu baziliku.

Pievienot komentāru

Zupas