Frikadeļu zupa itāliešu gaumē
Sastāvdaļas
- 500 g malta liellopa gaļa
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- pusglāze rīvmaizes
- 1 ola
- 1/3 glāzes smalki sagriezts baziliks
- 1/3 glāze rīvēts siers
- 1 l tomātu sula
- 1 l vistas buljons
- 2/3 glāzes makaronu
- 1 glāze zaļās pupiņas
- sāls un svaigi malti pipari
Frikadeļu zupa ir iecienīta daudzās ģimenēs, šādi to gatavo Itālijā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sīpolu smalki sagriež, ķiploku saspiež spiedē. Malto gaļu sajauc ar rīvmaizi, sieru, baziliku, sasmalcināto sīpolu un ķiploku, iemīca olu, pieliek sāli un piparus. Izveido mazas frikadeles.
2
Katliņā uzvāra tomātu sulu un vistas buljonu. Kad šķidrums sāk vārīties, tajā uzmanīgi pa vienai saliek frikadeles. Vāra uz lēnas uguns 30 - 40 minūtes, tad pieber makaronus un zaļās pupiņas. Turpina vārīt vēl 10 - 15 minūtes. Vārīšanās beigās pieliek sāli un piparus.
3
Pasniedz karstu pārkaisot ar smalcinātu baziliku.