Gaļas bumbiņas ar rīsiem un rīvētu sieru
Sastāvdaļas
- 700g maltā gaļa
- 5-6 ēd.k. vārīti rīsi
- 400g konservēti tomāti
- 100g rīvēts cietais siers
- 1 ola
- 2-3 burkāni
- 1 sīpols
- 2-3 ķiploka daiviņas
- timiāns
- olīveļļa
- sāls, pipari
Gaļa ir viens no svarīgākajiem olbaltumvielu avotiem uzturā. Tāpēc padalīsimies ar vēl vienu recepti, kura sniedz iespēju pagatavot gardu maltīti.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Maltai gaļai pievienot rīsus, olu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot bumbiņas valrieksta lielumā.
2
Burkānus sarīvēt, sīpolus un ķiplokus sagriezt mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept eļļā timiānu, sīpolus, ķiplokus un burkānus. Pievienot sasmalcinātus konservētus tomātus un sautēt vēl 3-4 min. Šajā mērcē ielikt gaļas bumbiņas, apsegt ar vāku un sautēt līdz bumbiņas gatavas. Pārkaisīt ar 3/4 siera, apmaisīt, apsegt ar vāku un uz 5 min. atstāt ievilkties.
3
Pasniedz pārkaisot ar atlikušo sieru.