Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Gaļas bumbiņas austrumu noskaņās

Sastāvdaļas
  • Gaļas bumbiņām:
  • 700g maltā liellopa gaļa
  • 1 mazs sīpols
  • 1 tējk. kūpināta paprika
  • 1 tējk. kumīns
  • eļļa
  • sāls, pipari
  • Jogurta mērcei:
  • 200g turku/grieķu jogurts
  • kinza
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Tomātu mērcei:
  • 400g sasmalcināti konservēti tomāti
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls
  • 125g spināti
  • 1 tējk. sumah
Austrumu virtuvi ir iecienījuši arī mūsu platuma grādos dzīvojošie gardēži. Un tam ir iemesls. Izmēģinot šo recepti jūs varēsiet par to pārliecināties.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Tīrā sausā pannā ielikt spinātus, pievienot nedaudz ūdeni un karsēt līdz spināti kļūst mīksti. Spinātus pārlikt šķīvī un atlikt līdz pasniegšanai.
2
Malto gaļu sajaukt ar sasmalcinātu sīpolu, kūpinātu papriku, kumīnu, pievienot sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot valrieksta lielumā gaļas bumbiņas un uzcept uzkarsētā pannā.
3
Jogurta mērcei kinzu un ķiploka daiviņas smalki sakapāt, pievienot jogurtu un sāli pēc garšas.
4
Tomātu mērcei tomātus sajaukt ar smalki sakapātiem ķiplokiem un pievienot pēc garšas sāli.
5
Porcijas šķīvjos kārto spinātus, jogurta mērci, gaļas bumbiņas, pa virsu pārlej ar tomātu mērci un pārkaisa ar sumahu.
6
Pasniedz ar lavašu, turku maizi vai rīsiem.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni