Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Gardie zirņu plācenīši ar salātiem 2

Sastāvdaļas
  • 400g vārīti pelēkie zirņi
  • 500g vārīti kartupeļi
  • 3 ēd.k. bezglutēna milti (piem. zirņu milti)
  • 100g turku/grieķu jogurts
  • 20g zaļie loki
  • 100g salātlapas
  • 200g krāsainie tomāti
  • zaļumi (dilles, petersīļi)
  • 1/2 tējk. ķiploku pulveris
  • 1 tējk. kaltēti zaļumi
  • sāls, pipari
Vegāni izvairās no jebkāda veida dzīvnieku izcelsmes produktu lietošanas. Visbiežākie šādas izvēles iemesli ir ētiski apsvērumi saistībā ar dzīvnieku tiesībām vai labturību, apkārtējo vidi un veselību. Mēs atbalstam domu par veselīgu dzīvesveidu un piedāvājam vēl vienu pārbaudītu recepti, kura patiks veģetāriešiem, simpatizēs vegāniem un garšos ikvienam. Vēlamies atzīmēt, ka mērces sastāvā ir jogurts - kam pret to ir iebildumi, gatavo mērci ar sojas jogurtu vai majonēzi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus sastampā ar kartupeļu stampu. Zirņus sasmalcina ar blenderi. Zirņus un kartupeļus var sasmalcināt arī ar gaļas maļamo mašīnu. Kartupeļus un zirņus samaisa kopā, pievieno miltus, sāli, svaigi maltus piparus, ķiploku pulveri un sasmalcinātus zaļumus. No šīs masas ar mitrām rokām veido nelielus plācenišus. Plācenīšus cep uzkrsētā eļļa no abām pusēm. Pirms cepšanas plācenīšus apvārta miltos vai rīvmaizē, ja nav glutēna nepanesamības.
2
Mērcei jogurtu sajauc ar sasmalcinātiem zaļiem lokiem, sāli un svaigi maltiem pipariem. Tomātus sagriež smalkāk.
3
Zirņus plācenīšus pasniedz ar salātiem, tomātiem un mērci.

Skatīt visus komentārus

Pupas & graudi