Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Garneles medus-ķiploku mērcē ar rīsiem un kokosriekstu pienu

Sastāvdaļas
  • 500g svaigas iztīrītas garneles
  • 1 cukini
  • 1 avokado
  • 400g konservētas pupiņas
  • 200ml kokosriekstu piens
  • 200g rīsi
  • 1 ēd.k. rīvēts svaigs ingvers
  • 4-6 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1/2 tējk. Kajennas pipari
  • 1 ēd.k. karija pulveris
  • 1 ēd.k. medus
  • baziliks
  • sāls, pipari
Uztura speciālisti apgalvo, ka jūras produktu cienītāji retāk tiek pakļauti dažādām saslimšanām, jo jūras delikateses nodrošina organismu ar vi­sām nepieciešamajām uzturvielām. Tāpēc, piedāvājam Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir garneles. Veseli ēduši! ;)

Pagatavošana 4 porcijas

1
Rīsus novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
2
Garneles pārliek maisā vai bļodā, pievieno 1 ēd.k. olīveļļu, medu, piparus, karija pulveri, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, apmaisa un marinē apm. 20 min.
3
Cukini sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. olīveļļu un apcep cukini. Pievieno garneles un cep līdz tās maina krāsu. Pievieno kokosriekstu pienu, apmaisa, uzvāra un uguni izslēdz.
4
Garneļu mērci pasniedz ar rīsiem, pupiņām un sagrieztu avokado. Dekorē ar bazilika lapiņām.

Pievienot komentāru

Jūras veltes