Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gliemenes ar kartupeļiem un puraviem

Sastāvdaļas
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1gl baltvīns
  • 1 puravs (baltā daļā)
  • 100g vītināta gaļa
  • 500g kartupeļi
  • 1kg gliemenes
  • sāls, pipari
Saņēmām vēstuli no mūsu portāla apmeklētājas: kādā no veikaliem esot ievērojusi, ka nopērkami gliemji, taču kā to pagatavot neesot īsti skaidrības. Un kā ierosinājums tika izteikts lūgums, lai mūsu recepšu sadaļās būtu atrodama arī kāda gliemju pagatavošanas recepte. Lūdzu!

Pagatavošana

1
1. Vītinātu gaļu sagriezt strēmelītēs. Kartupeļus notīrīt un sagriezt ripiņās. Puravu noskalot no smiltīm un sagriezt gredzenos.
2
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu. Apcept vītinātu gaļu, līdz tā kļūst kraukšķīga. Pievienot kartupeļus, puravus, ķiplokus un apcept apm. 10-12 min. Pieliet vīnu un vārīt uz lēnas uguns apm. 5 min. Pievienot apm. 1 gl. ūdens un vārīt, līdz kartupeļi ir mīksti. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3
3. Gliemenes notīrīt, ja vajag. Pievienot katlā, apmaisīt un vārīt, līdz gliemenes atveras.
4
4. Pasniedz siltu ar svaigu maizi.

Pievienot komentāru

Jūras veltes