Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Griķu sacepums ar tunci, sieru un šampinjoniem

Sastāvdaļas
  • 250 g šampinjonu
  • 1 kārbiņa konservēta tunča
  • 4 olas
  • 50 ml saldā krējuma
  • 50 g siera
  • zaļie lociņi
  • 400 g vārītu griķu
  • sāls, pipari
  • olīveļļa
Griķi lieliski der kopā ar zivi un sēnēm. Šī recepte tam ir apliecinājums.

Pagatavošana

1
Šampinjonus notīra, sagriež un apcep.Lokus smalki sakapā. Tuncim nolej ūdeni, to sadala gabaliņos. Olas saputo ar saldo krējumu.

Griķus iebērt katlā, pārliet ar varošu ūdeni, ietīt segā uz 1,5 stundu.(Viens no griķu pagatavošanas veidiem, griķi nebūs ūdeņaini).

Visas sastāvdaļas, ieskaitot uzbriedinātus griķus, bet izņemot sieru, samaisa, pēc vajadzības pieber sāli un piparus.
2
Liek 26cm formā, kas iepriekš ieziesta ar sviestu. Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

Kādas trīs līdz piecas minūtes pirms gatavības sacepumu pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Tikko siers izkusis, sacepumu var ņemt ārā no krāsns. Pirms pasniegšanas sacepums desmit minūtes jāatdzesē.

Pasniedz ar krējumu.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi