Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grilēta vēja zivs ar citrona-ķiploku sviestu

Sastāvdaļas
  • 4 vēja zivis
  • 100g sviests istabas temperatūrā
  • dilles
  • 1 citrona rīvēta miziņa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • sāls
Kurzemes pusē šo zivi mēdz dēvēt par vēja zuti. Mūsu platuma grādos diezgan neierasts un eksotisks šķiet zivs izskats. Taču vēja zivs ir ļoti, ļoti garšīga. Neesiet baudījuši? Noteikti nogaršojiet!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Mīkstu sviestu sajaukt ar smalki sakapātām dillēm un ķiplokiem (var arī sablendēt). Pievienot sāli, citrona sulu un rīvētu miziņu.
2
Zivis izķidā. Zivs vēderu iesmērē ar sviestu un liek uz grila. Grilē 10 min., tad apgriež zivi otrādi un grilē vēl 15 min.
3
Pasniedz ar ķiploka-citronu sviestu.
4

Pievienot komentāru

Grilam