Grilētas garneles bekona mētelī 2
Sastāvdaļas
- 500g tīģergarneles
- 100g bekons
- 4 ēd.k. sojas mērce
- 2 ēd.k. rīsu etiķis
- 2 ēd.k. medus
- 2 ķiploka daiviņas
Šīs garneles baudāmas gan uzreiz pēc grilēšanas, gan kā aukstā uzkoda.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Garneles notīra un izņem tumšo zarnu. Pagatavo marinādi - sojas mērci sajauc ar rīsu etiķi, medu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, samaisa. Šajā marinādē iemarinē notīrītas garneles uz 2-3 stundām.
2
Katru garneli ietin bekona šķēlē un cep uz grila, ik pa brīdim apgrozot, kamēr garneles maina krāsu uz rozā.
3
Garneles cepšanas laikā var apsmērēt ar marinādi - tad garneles būs vēl garšīgākas un bekons kraukšķīgāks!
2 komentāri