Groziņi ar aveņu kremu
Sastāvdaļas
- 25 saldie smilšu groziņi (3-4cm diametrā)
- 200g biezpiens
- aveņu ievārījums
- 1/2 tējk. vaniļas cukurs
- 1-2 ēd.k. pūdercukurs
- avenes dekoram
Avenes satur cukurus, pektīnvielas, organiskās skābes, askorbīnskābi, C vitamīnu, B, P, E, A grupu vitamīnus, karotīnu, bioflavonoīdus, PP vitamīnu, miecvielas, ēterisko eļļu, krāsvielas, minerālvielas (magniju, nātriju, kāliju, kalciju, fosforu, jodu). Turklāt tās ir ļoti aromātiskas un gardas.
Pagatavošana
1
Biezpienu pārlikt blenderī un sablendēt ar vaniļas cukuru. Pievienot pēc garšas aveņu ievārījumu un pūdercukuru - apm.2 ēd.k. ievārījuma un 1-2 ēd.k. pūdercukura. Blendēt tik ilgi, kamēr izzūd visi mazie kunkulīši un masa kļūst viendabīga.
2
Groziņus piepildīt ar aveņu ievārījumu - apm. pa 1/3 tējk. uz katru groziņu. Izspiest sagatavoto kremu un dekorēt ar svaigām avenēm.