Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Tartlet with tuna creme and caviar for appetizer. Selective focus

Groziņi ar zivju krēmu

Sastāvdaļas
  • 450g kūpinātas zivis
  • 1 gl. piena
  • 1 mazs, sagriezts sīpols
  • 4-5 kartupeļi, sagriezti šķēlītēs
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 2 ēd.k. krējuma
  • 2-3 timiāna zariņi
  • 1 lauru lapa
  • šķipsniņa svaigi malta muskartieksta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • svaigi zaļumi dekoram
  • sarkanais kaviārs dekoram
Spirdzinoši kūsājošais vīns neitralizēs sāļo krēmu, bet groziņi radīs mutē dzirkstošā vīna burbulīšiem līdzīgas sajūtas. Klāt iesakām baltvīnu vai dzirkstošo vīnu.

Pagatavošana

1
Katliņā ar biezu dibenu izkārto kartupeļu šķēlītes, pārkaisa ar sāli un pipariem, pievieno lauru lapu, timiāna zariņus un pārlej ar atšķaidītu piena un ūdens maisījumu tā, lai šķēlītes būtu nosegtas. Uzliek katliņu uz mērenas uguns, uzvāra, apsedz katliņu ar vāku un liek cepeškrāsnī aptuveni uz minūtēm 20, kamēr kartupeļi ir mīksti. Izņem katliņu no cepeškrāsns.
2
Zivi iztīra no asakām un ādas gabaliņiem un sadala mazākos gabaliņos. Virtuves kombainā samaļ zivi, pievieno ķiplokus un sīpolus, tad turpina malt līdz masa kļūst drupaina. Pievieno kartupeļus, krējumu, eļļu, sāli un piparus, muskatriekstu un turpina malt, līdz masa kļūst viendabīga.
3
Uz šķīvja izkārto groziņus un ar kulinārā maisiņa palīdzību piepilda groziņu ar krēmu. Dekorē ar zaļumiem un kaviāru.

Pievienot komentāru

Uzkodas