Gurkensuppe
Sastāvdaļas
- 200g jēra ribiņas
- 150g kartupeļu
- 150g burkānu
- 500g marinētu gurķu
- 1/2 l gurķu sulas
- 1 buntīte diļļu
- 1 buntīte zupas zaļumu
- 1 tējk. sāls
Šo recepti atradām vecā kulinārijas žurnālā vācu valodā, lai gan tā pieder pie poļu nacionālās virtuves.
Pagatavošana
1
Jēra ribiņas kopā ar zupas zaļumiem ielikt aukstā ūdenī, uzvārīt, nogriezt mazāku uguni un vārīt līdz gaļa ir mīksta.
Gaļu un zaļumus izņemt.
2
Kartupeļus, gurķus un burkānus notīrīt, sagriezt strēmelītēs un ielikt buljonā.
Pieliet gurķu sulu un vārīt līdz dārzeņi ir
mīksti.
3
Ribiņas notīrīt no gaļas un pašās beigās ielikt gaļu atpakaļ zupā.
Pasniegt pārkaisot ar smalki sakapātām dillēm.