Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Fresh cucumber salad with salmon and sesame seeds, selective focus

Gurķu salāti ar lasi

Sastāvdaļas
  • 250g vārīti rīsi
  • 250 mazsālīts lasis
  • 1 avokado
  • 1/2 garais gurķis
  • 6 ēd.k. rīsu etiķis
  • 2 cm ingvera sakne
  • 1/2 tējk. vasabi
  • 2 ēd.k. cukurs
  • zaļie loki
Par gurķu dzimteni uzskata Indiju, kur vēl šodien var sastapt vienu no šī dārzeņa savvaļas sugām. Savukārt, par laša dzīves vietu dēvējam Baltijas jūru, rīsu etiķis un vasabi nāk no Austrumiem. Taču kulinārijai nav ģeogrāfisku robežu un šie produkti šajā receptē tiek harmoniski apvienoti. Pagatavojiet un nobaudiet arī jūs!

Pagatavošana 2 porcijas

1
Etiķi sajaukt ar cukuru, rīvētu ingveru, vasabi un samaisīt, lai cukurs pilnībā izšķīst. Svaigo gurķi sagriezt gareniski uz pusēm un ar karoti izgrebt sēklas, sagriezt ripiņās. Pusi no marinādes pārliet pāri gurķiem. Otru pusi sajaukt ar rīsiem.
2
Rīsus lielā bļodā samaisīt ar sagrieztu kubiņos avokado, gurķi, lasi un sagrieztiem lociņiem. Pa virsu pārkaisīt sezama sēklas un pasniegt.

Pievienot komentāru

Pupas & graudi