Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jēra gulašs ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 700g jēra ribiņas
  • 8 vidēji kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 3 ēd.k. tomātu pastas
  • 5 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari pēc garšas
  • zaļumi
  • eļļa apcepšanai
Nevienam nav noslēpums, ka jēra gaļa ir īpaši iecienīta un to lietoja uzturā jau mūsu priekšteči. Tas ir gan garšīgs, gan veselīgs un augstvērtīgs produkts, kurš satur olbaltumvielas, vitamīnus (arī organismam tik svarīgos B 12) un minerālvielas - dzelzi, cinku. Jēra gaļa īpaši populāra ir dažādās sautējuma variācijās. Šoreiz jēra gaļas gulašs.

Pagatavošana

1
Jēra ribiņas sadala pa vienai. Kartupeļus un burkānus notīra un sagriež palielos gabalos. Sīpolu sagriež gredzenos. Ķiplokus smalki sakapā Šo ēdienu gatavo vai nu lielā čuguna katlā, vai nu māla podiņos. Tos vajadzētu uzreiz sagatavot. Ribiņas apcept pannā un pārlikt katlā vai podiņos.
2
Atsevišķi apcept kartupeļus un pārlikt traukā pa virsu gaļai.
3
Apcept kopā sīpolus un burkānus un beigās pievienot ķiplokus un tomātu pastu. Visu kopā pāris minūtes pasautēt un pārlikt pa virsu kartupeļiem.
4
Pārkaisīt ar sāli un pipariem un pārliet ūdeni pāri tā, lai tikko nosedz visus produktus. Apsegt trauku ar vāku un ievietot iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apmēram uz 1 stundu.
5
Pēc stundas jāsāk pārbaudīt - viss ir gatavs, kad visi dārzeņi ir mīksti.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni