Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Jēra karē kafijas mērcē

Sastāvdaļas
  • 300 g jēra kare
  • 50 g paprika
  • 50 g sarkanie sīpoli
  • 50 g ķiršu tomātiņi
  • 50 g baklažāns
  • Mērcei :
  • 100 ml saldais krējums ( 33% )
  • 10 g maltas kafijas
  • 35 ml konjaks (vai brendijs)
  • 2 g kartupeļu ciete
  • cukurs
  • sāls un svaigi malti pipari
Jēra gaļa ar kafijas mērci - ne tikai izklausās gardi, bet patiesi sniedz patiesu baudījumu.

Pagatavošana

1
Karē viegli izklapēt. Pārkaisīt ar sāli un pipariem un apcept no abām pusēm ~ 4 minūtes.
2
Dārzeņus sagriež plānās šķēlēs un apcep uz pannas vai grila.
3
Gatavojam mērci :
4
Saldo krējumu sajaukt ar kartupeļu cieti un kafiju, uzkarsēt un vārīt uz nelielas uguns, kamēr mērce kļūst bieza. Mērci izkāš caur sietu, novieto atpakaļ uz uguns, pievieno konjaku un aizdedzina. Piebērt sāli un ļaut mērcei vēl pavārīties ~ 1 minūti.
5
Pasniedz karstu. Klāt pasniedz grilētus dārzeņus

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni