Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kafijas-šokolādes kūka ar krējuma krēmu

Sastāvdaļas
  • Kūkai:
  • 100g tumšā šokolāde 70%
  • 50g kakao pulveris
  • 3 ēd.k. šķīstošā kafija
  • 180 ml ūdens
  • 200g milti
  • 150 g cukurs
  • 90ml augu eļļa (bez smaržas)
  • 2 olas
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
  • Krēmam:
  • 200g biezs krējums
  • 75g pūdercukurs
  • 1/2 tējk. vaniļas cukurs
Neesiet saldummīlis un jums ne visai garšo kūkas?! Tā iespējams bija līdz šim. Pagatavojiet šo kafijas - šokolādes kūku un izbaudiet garšas virsotnes! Kūkas pagatavošanai būs nepieciešama cepamforma 22cm.

Pagatavošana

1
Šokolādi salauzt mazākos gabaliņos. Katliņā ieliet ūdeni un uzkarsēt. Pievienot šokolādes gabaliņus un apmaisīt. Pievienot kakao un kafiju un maisīt līdz šokolāde pilnībā izkususi.
2
Olas uzputot ar cukuru. Pieliet eļļu, šokolādes masu un samaisīt. Iejaukt izsijātus miltus, cepamo pulveri un kārtīgi samaisīt, līdz mīkla kļūst viendabīga. Mīklu pārliet sagatavotā formā un cept iepriekš uzkarsētā krāsnī apm. 50 min. 180 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
3
Gatavu kūku pārlikt uz paplātes un nogriezt augšējo kārtu apm. 0.5cm biezu. Nogriezto daļu sadrupināt.
4
Krējumu samaisīt (neputot) ar pūdercukuru un vaniļas cukuru. Ar šo krēmu noklāt kūkas virsmu un pārkaisīt ar drupačām. Kūku novietot ledusskapī uz 3-4 st. vai uz visu nakti.

Pievienot komentāru

Konditoreja