Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kāpostu salāti ar zemesriekstiem

Sastāvdaļas
  • 1/2 kāpostgalva (apm. 500g)
  • 150g grauzdēti zemes rieksti
  • 2 burkāni
  • 1 sarkans sīpols
  • 4-5 ēd.k. krējums
  • 3 ēd.k. sezama eļļa
  • 1 tējk. ābolu etiķis
  • 1 tējk. sinepes
  • sāls
Kāposts ir viens no pilnvērtīgākajiem un vienlaikus arī pieejamākajiem dārzeņiem. Tas satur spēcīgus dabīgu dziedniecisku vielu savienojumus, kas veicina kaitīgo vielu izvadīšanu un organisma attīrīšanos.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Burkānus notīrīt un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Kāpostu sagriezt pēc iespējas plānākās strēmelītēs. Kāpostus un burkānus pārlikt bļodā, pārkaisīt ar sāli un saspaidīt, lai izdalās sula.
2
Pagatavot mērci - krējumu sajaukt ar sezama eļļu, etiķi un sinepēm.
3
Sīpolu sagriezt plānās ripiņās. Kāpostiem pievienot sīpolus, riekstus, pārliet ar mērci un kārtīgi samaisīt. Pēc garšas pievienot sāli.

Pievienot komentāru

Salāti