Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karstais ābolu pīrāgs ar saldējumu

Sastāvdaļas
  • 5 vidēji lieli āboli (skābi)
  • 50g brūnais cukurs
  • 80g milti
  • 40g auzu pārslas vai auzu klijas
  • 75g sviests
  • 100g smalcināti rieksti
  • 50ml piparkūku sīrups
  • 300g Plombīra saldējums
  • 1/2 tējk. kanēlis
Karsts un auksts - divas pretējas izjūtas. Taču garšu pasaulē tieši šādas izjūtas apvienojot mēs iegūstam patiesu garšas baudījumu. Pagatavojiet šo desertu, kuru spēs novērtēt pat visprasīgākais gardēdis.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uzkarsēt krāsni līdz 180 grādiem.
Ābolus nomizot, izgriezt serdes un sagriezt šķēlītēs. Aukstu sviestu sagriezt mazos kubiņos. Lielā bļodā sviestu sajaukt ar miltiem, auzu pārslām vai klijām un cukuru. Izveidosies drupačas. Šīm drupačām pievienot kanēli, riekstus un ābolus, visu samaisīt. Ābolus ar drupačām pārlikt formā (25x10cm). Pa virsu pārliet piparkūku sīrupu un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 50 min.
2
Formu izņemt no cepeškrāsns un mazliet atdzesēt. Siltu kūku saliek porcijas trauciņos, pa virsu uzliek saldējumu. Pasniedz nekavējoties.

Pievienot komentāru

Deserti