Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karstmaizīte Krok-madam

Sastāvdaļas
  • 4 tostmaizes šķēles
  • 3-4 ēd.k. sviesta
  • 4 siera šķēlītes
  • 2 šķiņķa šķēles
  • 2 olas
  • zaļumi
  • sāls pec garšas
Vispār jau sākotnēji tas bija "krok-mesje", karstmaizīte ar sieru un šķiņķi. To pasniedz Francjā bāros un kafejnīcās pie brokastu kafijas jau kopš 1910. gada. Pēc 8 gadiem šī karstmaizīte tika pirmo reizi pieminēta Marseļa Prusta romānā "Pazudušā laika meklējumos". "Krok" cēlies no vārda "croquer", kraukšķīgs, tāpēc uzreiz ir skaidrs, ka maizīti vajag kārtīgi uzcept. No kurienes radies vārds "mesje" vēsture noklusē. Toties ar "madam" ir viss skaidrs - tas atšķiras no "mesje" tikai ar vienu olu.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Katru maizes šķēli apsmērēt ar sviestu no vienas puses. Uz divām maizes šķēlēm ar sviestu uz augšu uzlikt siera šķēlīti, pa virsu šķiņķa šķēlīti, un atkal siera šķēlīti. Apsegt ar otru maizes šķēli ar sviestu uz leju un mazliet piespiest.
2
Gatavas maizītes sakārto uz cepešpannas un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apm. 7-10 min, kamēr maizītes būs zeltaini-brūnas. Apgriezt otrādi un cept vēl 3-4 min.
3
Atlikušo sviestu uzkarsēt panna un uzcept tajā divas olas. Pārkaisīt ar sāli un smalki sakapātiem zaļumiem un uzlikt uz gatavām karstmaizītēm.

Pievienot komentāru

Burgeri & sendviči