Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Mashed potato with fennel, selective focus

Kartupeļu biezputra ar fenheli

Sastāvdaļas
  • 6-8 kartupeļi
  • 1 fenhelis
  • 2 selerijas kāti
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • sāls, pipari
Par fenheļa izcelsmes valstīm tiek uzskatītas Vidusjūras apkaimē esošās - Itālija, Turcija, Grieķija. Fenhelis ne tikai palīdz atbrīvoties no klepus un iesnām, bet tam piemīt arī lieliskas kulinārās īpašības.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept tajā sagrieztus selerijas kātus, fenheli, sīpolu. Pievienot nomizotus un sagrieztus palielos gabalos kartupeļus un apcept visu kopā, līdz kartupeļi kļūst zeltaini. Pievienot sāli un piparus, pārliet ar karstu ūdeni (lai dārzeņi ir tikko noklāti) un vārīt, līdz kartupeļi ir mīksti.
2
Pusi šķidruma noliet, atstājot pārējo biezputrai. Dārzeņus ar kartupeļu stampu sastampāt.
3
Pasniedz siltu kā patstāvīgu ēdienu ar svaigu dārzeņu salātem.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni