Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu biezputra

Sastāvdaļas
  • 4 lieli kartupeļi
  • 1/2 selerijas saknes
  • 1 puravs (tikai baltā daļā)
  • 200ml piens vai saldais krējums
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 0.5 tējk. ķimenes
  • sāls, pipari pēc garšas
Pastāv tāds viedoklis, ka kartupeļi – tas ir kalorijām bagāts uztura produkts, kurš sastāv gandrīz tikai no cietes un nesatur gandrīz neko, kas būtu nepieciešams cilvēka organismam. Bet patiesībā tā gluži nav. Kartupeļi – ir organisko sāļu, minerālvielu, fermentu un vitamīnu avots. 200 g ar mizu novārītu kartupeļu satur gandrīz visu, cilvēkam nepieciešamo, C vitamīna ikdienas normu. No kartupeļiem iegūst kartupeļu cieti, dekstrīnu, cietes cukuru, sīrupu, spirtu un pat vīnu. Mēs šoreiz gatavojam nevis vīnu, bet kartupeļu biezputru.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Dārzeņus notīrīt un sagriezt palielos gabalos. Katliņā uzkarsēt eļļu un apcept dārzeņus uz lielas uguns. Samazināt uguni, pieliet ūdeni tā, lai nosedz dārzeņus un vārīt apmēram 15 minūtes - līdz gatavībai.
2
Noliet pusi ūdens, mazliet atdzesēt un sablendēt. Pievienot saldo krējumu un vēlreiz uzkarsēt. Pannā bez eļļas karsēt ķimenes, 1-2 min.
3
Pasniegt pārkaisot ar ķimenēm.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni