Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kartupeļu bumbiņas ar gaļu

Sastāvdaļas
  • 500g kartupeli
  • 350g maltā gaļa
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 2-3 ēd.k. kukurūzas milti (polenta)
  • 1 ēd.k. smalki sakapāti zaļumi pēc garšas
  • eļļa cepšanai
  • sāls
Šāda uzkoda ne tikai labi garšo, bet arī padara īpašu jūsu svētku galdu. Divi vienā - dekors un ēdiens.

Pagatavošana

1
Kartupeļus novārīt līdz gatavībai, mazliet atdzesēt. Sasmalcināt ar dakšu, pievienot sāli un olas dzeltenumus. Kārtīgi samaisīt.
2
Maltai gaļai pievienot smalki sakapātus sīpolus, olas baltumu, zaļumus, sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisīt.
3
Ar mitrām rokām no kartupeļiem uztaisīt bumbiņu, no kuras izveidot plācenīti. Pa vidu liek 1 karoti maltās gaļas un aizdarinot ciet malas, veido bumbiņu. Katru bumbiņu apviļāt kukurūzas miltos.
4
Bumbiņas sakārtot uz cepamās pannas, mazliet apslacīt ar eļļu un cept cepeškrāsnī 180 grādos apm. 30 minūtes.
5
Pasniedz ar kečupu.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni