Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kartupeļu pankūkas zviedru stilā

Sastāvdaļas
  • 6 vidēji kartupeļi
  • 2/3 gl. milti
  • 1 gl. piens
  • 1 ola
  • sāls, cukurs
  • Pasniegšanai:
  • krējums
  • ogas
Daudziem gardēžiem zviedru virtuve asociējas ar gaļas bumbiņām, vai ābolu pīrāgu. Taču ēdienu daudzveidība zviedru virtuē ir pietiekami plaša. Šoreiz dalamies ar kartupeļu pankūku recepti.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Kartupeļus pārliek uz dvielīša un kārtīgi nospiež sulu. Nospiestus kartupeļus pārliek bļodā, pievieno miltus, olu, pienu, sāli un cukuru pēc garšas un masu sablendē, līdz tā kļūst viendabīga. Mīklu nolek malā uz 30 min. nostāvēties.
2
Cep pankūkas, apm. 2 min. no katras puses. Pasniedz siltas ar krējumu un svaigām ogām

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni