Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kartupeļu sacepums franču gaumē 4

Sastāvdaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 200ml saldā krējuma
  • 1 ola
  • 20g sviesta
  • 50g Parmezāna siera
  • sāls, pipari
Francijas virtuve vienmēr ir asociējusies ar izsmalcinātību un eleganci. Vītināti šķiņķi, pastētes, austeres un labi vīni. Taču arī kartupeļi Francijā ir ļoti populārs un iecienīts produkts.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kartupeļus nomizot un sagriezt pēc iespējas plānākās šķēlēs. Šķēles noskalot zem tekoša ūdens un nosusināt ar dvieli. Pārlikt kartupeļu šķēles lielā bļodā un pārliet ar saldo krējumu. Pievienot pēc garšas sāli un piparus. Kārtīgi ar rokām visu samaisīt tā, lai visas kartupeļus šķēles būtu noklātas ar saldo krējumu.
2
Karstumizturīgu formu izklāt ar cepamo papīru un iesmērēt ar sviestu. Kartupeļu šķēles ņem ārā no saldā krējuma un kārto slāņiem formā. Atlikušo saldo krējumu saputo ar olu un pārlej pāri kartupeļiem.
3
Kartupeļus liek iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī uz 50-60 min, kamēr kartupeļi ir mīksti. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Aptuveni 10 minūtes pirms cepšanas beigām kartupeļus pārkaisa ar rīvētu sieru.
4
Sacepumu viegli sagriezt, kad tas ir padzisis (apmēram 20-25 min).

Skatīt visus komentārus

Dārzeņu ēdieni