Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu salāti ar salami un rukolu

Sastāvdaļas
  • 2 kartupeļi
  • 100g salami
  • 1 sarkans sīpols
  • 2 ēdamk. balzāmetiķa
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 saišķītis rukolas (bez kātiņiem)
  • sāls un svaigi malti pipari
  • 1 šķipsniņa malta kaltēta koriandra
  • siers "Ķiplociņš"
Pikantā salami desa piešķir siltajiem kartupeļu salātiem sātīgumu. Šie salāti piemēroti gan sātīgām uzkodām maltīšu starplaikā, gan atsevišķai ēdienreizei.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Nomizo kartupeļus un sālsūdenī vāra 20 minūtes, līdz tie mīksti. Atkarībā no kartupeļa lieluma sagriez četrās vai astoņās daiviņās.
2
Salami desu apcep uzkarsētā pannā, pievieno smalki sagrieztas sīpola šķēles un kartupeļus un turpina cept, līdz visas sastāvdaļas kļuvušas zeltaini brūnas.
3
Bļodā sajauc balzametiķi un olīveļļu. Pieliek rukolu, pārkaisa sāli un piparus. Pievieno siltu salami desu, kartupeļus un sīpolus un visas sastāvdaļas viegli sajauc. Pārkaisa ar koriandru un kārto uz šķīvjiem. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sieru.

Pievienot komentāru

Salāti