Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu salāti ar vītinātu gaļu un aioli

Sastāvdaļas
  • 500g kartupeļi
  • 100g vītināta gaļa
  • 1 sarkans sīpols
  • Mērcei:
  • 1 ēd.k. angļu sinepes
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 olas dzeltenums
  • 100 ml eļļas
  • sāls, pipari pēc garšās
Aioli varētu dēvēt par franču ķiploku majonēzi. To gatavo līdzīgi, tikai tās sastāvā izmantoti ķiploki. Šī mērce lieliski sader ar dārzeņu ēdieniem.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Kartupeļus nomizot un uzvārīt. Sagriezt palielās šķēlītēs vai gabalos.
Sīpolus notīrīt un sagriezt plānās ripiņās/
Vītinātu gaļu saplūkāt ar rokām strēmelītēs un mazliet apcept sausā pannā.
2
Pagatavot aioli mērci:
Ķiplokus notīra, sasmalcina un sajauc ar olas dzeltenumu. Ar mikseri putojot olu dzeltenumam pakāpeniski pievienot eļļu. Puto tik ilgi, kamēr masa kļūst gaiša un viendabīga. Pašās beigās pievieno angļu sinepes. Ja mērce sanāk pārāk bieza, var pievienot mazliet aukstu ūdeni. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
3
Kartupeļus sajaukt ar mērci, sīpoliem un vītinātu gaļu.

Pievienot komentāru

Salāti