Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Kartupeļu-skābētu kāpostu pankūkas

Sastāvdaļas
  • 750g notīrīti kartupeļi
  • 300g skābēti kāposti (nospiesti no liekas sulas)
  • 200g krēmveida biezpiens
  • 2 olas
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 3 ēd.k. milti
  • muskatrieksts
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 200g skābs krējums
  • 1 puravs
  • sāls
Skābi kāposti ir dabisks C vitamīna avots. Tajos nav tauku. 100 gramos ir apmēram 20 miligrami šā vitamīna. Kāpostos esošā dabiskā pienskābe, kas rodas skābēšanas laikā, labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas traktu. Un vēl un vēl, tā varētu turpināt. Tāpēc, iesakam jums vēl vienu pārbaudītu recepti. Iepriecinat sevi un citus!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus sarīvē uz dārzeņu rīves. Kāpostus sagriež smalkāk un sajauc ar kartupeļiem. Pievieno olas, sasmalcinātus kiplokus, miltus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, samaisa. Uz 10 min. mīklu atliek malā.
2
Pa to laiku gatavo mērci. Puravu (balto daļu) sagriež uz pusēm un izskalo smiltis. Tad puravu sagriež plānās šķēlītēs, pievieno krējumu, pēc garšas sāli un samaisa.
3
Pannā uzkarsē eļļu. Ar karoti liek mīklu uz pannas un cep zeltaini-brūnas pankūkas no abām pusēm.
4
Pankūkas pasniedz ar krējuma-puravu mērci.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni