Kartupeļu vafeles 4
Sastāvdaļas
- 500g vārīti kartupeļi
- 150ml piens
- 150g siers
- 125g milti
- 2 olas
- 40g sviests
- 150g kūpināts lasis
- 150g krējums
- 1/2 garais gurķis
- 1 sīpols
- 1 ēd.k. kaltēti zaļumi
- 1/2 tējk. ķiploku pulveris
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
- sāls, pipari
Ja tev no vakardienas pāri palikuši daži vārīti kartupeļi, tos ātri var pārvērst par gardām vakariņām vai pat brīvdienu brokastīm. Vēlies pārliecināties? Izmēģini šo recepti!
Pagatavošana 3 porcijas
1
Vārītus kartupeļus (aukstus) saspaida ar kartupeļu stampu. Pievieno pienu, garšvielas, ķiploku pulveri, mīkstu sviestu, olas, cepamo pulveri un miltus. Visu kārtīgi sajauc. Tad pievieno sieru un vēlreiz sajauc.
2
Vafeļu pannā izcep vafeles.
3
Mērcei gurķi un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pievieno krējumu, sāli, svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa.
4
Vafeles pasniedz ar kūpinātu lasi un mērci.
4 komentāri