Cepeškrāsnī ceptas kartupeļu mizas
Sastāvdaļas
- 4 lieli kartupeļi
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 2 ēd.k. paprikas pulveris
- sāls pēc garšas
Viens no produktiem kurus ražo no kartupeļiem ir kartupeļu čipsi.Rūpnieciski gatavotiem čipsiem ražošanas laikā zūd kartupeļu vērtīgās uzturvielas, bez tam, nobeigumā kartupeļus apsmidzina ar garšvielām, krāsvielām un antioksidantiem, kas cilvēkam protams nav vēlami. Šī recepte ļauj mums mājas apstākļos pagatavot uzkodu, kas lieliski aizstāj veikala čipsus. Bērniem garšo.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kartupeļus rūpīgi nomazgā un nomizo tā, lai mizas būtu biezas. Tad mizas apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli un paprikas pulveri. Cep cepeškrāsnī
200 grādos apmēram 20 minūtes vai tik ilgi, līdz kartupeļu mizas kļūst kraukšķīgas un zeltaini brūnas.
2
Var pasniegt gan kā uzkodu , gan kā pamatēdienu.