Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kolrābju zaļā zupa

Sastāvdaļas
  • 1 sīpols
  • 2-3 kolrābji (tas atkarīgs no lieluma)
  • 250g kartupeļu
  • 1 ēd.k. sviesta
  • 125g saldā krējuma
  • 2 lielas buntītes zaļumu
Kolrābis ir lielisks dārzenis, kuru nepieciešams iekļaut vai katrā ēdienkartē. Tas nodrošina ķermenim plašu barības vielu klāstu, ieskaitot, selēnu, B vitamīnu, folijskābi, vitamīnu C, fosforu, kāliju, dzelzi un varu.

Pagatavošana

1
Sīpolu nomizot un sagriezt. Kolrābjus un kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos. Katliņā izkausēt sviestu un tajā apcept sīpolus. Kad sīpoli paliek caurspīdīgi, katliņā pievienot kartupeļus un kolrābjus, apcept un pielejot 750 ml ūdens. Vārīt līdz gatavībai. Dārzeņus noņemt no uguns un atdzesēt. Kopā ar zaļumiem blenderī sasmalcināt Pievienot sāli un piparus.
2
Saldo krējumu mazliet uzputot un pievienot zupai. Saldā krējuma vietā var pievienot arī pienu, tad kaloriju daudzums samazināsies. Zupā var izmantot ne tikai pašu kolrābi, bet arī maigā kolrābja lapiņas - tās nav jāvāra, bet svaigas jāpievieno pirms smalcināt blenderī.

Pievienot komentāru

Zupas