Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krāsnī cepti kartupeļi ar siļķu mērci

Sastāvdaļas
  • 6 lieli kartupeļi
  • 200g siļķe
  • 3 ēd.k. krējums
  • 1 ēd.k. sinepes ar graudiņiem
  • zaļie loki
Par kartupeļu dzimteni tiek uzskatīta Dienvidamerika, Peru, Bolīvijas un Čīles reģions, kur jau pirms vairāk kā 10 000 gadiem (pēc citiem avotiem jau pirms 14 000 gadiem) senās indiāņu ciltis šo kultūraugu ir audzējušas pārtikai.No 16 gadsimta kartupeli zin arī Eiropā. Latvijā vidēji gada laikā viens iedzīvotājs patērē 100 kg kartupeļu! Šeit vēl viens veids kā tos pagatavot.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Kartupeļus nomazgāt, ietīt katru folijā un cept 220 grādos apmēram 40-50 min. (viss atkarīgs no šķirnes un izmēra).
2
Siļķi sagriezt kubiņos. Pievienot krējumu, sinepes un smalki sakapātus lokus.
3
Siltus kartupeļus atbrīvot no follija, iegriezt un pārliet ar mērci.

Pievienot komentāru

Dārzeņu ēdieni