Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Krējuma kūka ar svaigām zemenēm

Sastāvdaļas
  • 1kg krējums
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • 1 pac. želatīns (20g)
  • 3 olas
  • 1 gl milti
  • 2 gl cukurs
  • 1/2 tējk. cepamais pulveris
  • 5-6 ēd.k. zemeņu ievārījums
  • svaigas zemenes dekoram
Krējums ir bagāts ar A un D vitamīniem, tādēļ uztura speciālisti īpaši krējumu iesaka bērniem. No šīs kūkas mazie gardēži neatteiksies! Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 24-26cm ar noņemamām malām.

Pagatavošana

1
Pagatavo mīklu. Olas uzputo ar 1gl cukura līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno miltus, cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.
2
Mīklu pārlej formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai 180 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
3
Pamatni atdzesē, apgriež otrādi, ieliek atpakaļ tīrā formā un virsmu apziež ar ievārījumu.
4
Želatīnu uzbriedina un izkausē. Krējumu uzputo ar atlikušo 1gl cukura un vaniļas cukuru, pievieno izkausētu želatīnu, vēlreiz uzputo un parlej formā pa virsu sagatavotai pamatnei. Novieto vēsā vietā vismaz uz 4-5 stundām.
5
Gatavu kūku dekorē ar svaigām ogām.

Pievienot komentāru

Kūkas