Krējuma kūka ar svaigām zemenēm
Sastāvdaļas
- 1kg krējums
- 1 tējk. vaniļas cukurs
- 1 pac. želatīns (20g)
- 3 olas
- 1 gl milti
- 2 gl cukurs
- 1/2 tējk. cepamais pulveris
- 5-6 ēd.k. zemeņu ievārījums
- svaigas zemenes dekoram
Krējums ir bagāts ar A un D vitamīniem, tādēļ uztura speciālisti īpaši krējumu iesaka bērniem. No šīs kūkas mazie gardēži neatteiksies!
Receptes pagatavošanai nepieciešama forma 24-26cm ar noņemamām malām.
Pagatavošana
1
Pagatavo mīklu. Olas uzputo ar 1gl cukura līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno miltus, cepamo pulveri un kārtīgi samaisa.
2
Mīklu pārlej formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz gatavībai 180 grādos. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
3
Pamatni atdzesē, apgriež otrādi, ieliek atpakaļ tīrā formā un virsmu apziež ar ievārījumu.
4
Želatīnu uzbriedina un izkausē.
Krējumu uzputo ar atlikušo 1gl cukura un vaniļas cukuru, pievieno izkausētu želatīnu, vēlreiz uzputo un parlej formā pa virsu sagatavotai pamatnei. Novieto vēsā vietā vismaz uz 4-5 stundām.
5
Gatavu kūku dekorē ar svaigām ogām.