Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Crepes with honey or sirup and orange, selective focus

Krepes "Suzette"

Sastāvdaļas
  • 3 apelsīni
  • 1 citrons
  • apelsīnu liķieris
  • Krepēm:
  • 250ml piens
  • 100g milti
  • 1 ola
  • sviests
  • 10g cukurs
  • Apelsīnu sviestam:
  • 85g cukurs
  • 80g sviests
1896. gada Velsas princis ar kādu daiļavu ieturēja vakariņas kādā Monako restorānā. Šef-pavāra māceklis gatavoja pankūkas tieši uz galda uz spirta degļa. nejauši pusis izlēja mazliet spirta uz pannas un pankūkas aizdegās. Uz kārts bija restorāna gods! Atjautīgais puisis uzbēra šķipsniņu cukura, tas momentā pārvērtās par karameli un māceklis paziņoja princim, ka tikko viņa acu priekšā radies jauns ēdiens pa godu Viņa Augstībai. Princis palūdza nosaukt šo ēdienu pa godu savai daiļavai, kuras vārds bija Suzette.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Apelsīnus un citronu nomazgāt un apžāvēt. No apelsīniem un citrona norīvēt mizu (tikai augšējo kārtu) un izspiest sulu - 400ml apeslīnu un 1 ēd.k. citrona sulu.
2
Pagatavot mīklu. Palielā bļodā uzputot olas. Pievienot pienu, izsijātus miltus, nedaudz rīvētas miziņas, cukuru un šķipsniņu sāls. Mīklu samaisīt, apsegt ar pārtikas plēvi un novietot ledusskapī uz 1 stundu.
3
Pagatavot apelsīnu sviestu. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt apelsīnu un citrona sulu, cukuru un sarīvētas miziņas. Karsēt līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis. Pievienot sviestu, samazināt uguni un karsēt, līdz veidojas biezs sīrups, apm. 6-8 min.
4
Pannā izkausētā sviestā izcept krepes.
5
Pirms pasniegšanas krepes uzlikt uz pannas, pārliet ar apelsīnu liķieri (1 ēd.k. uz 1 pankūku) un aizdedzināt. Pasniedz uzreiz ar apelsīnu sviestu.

Pievienot komentāru

Deserti