Kvasā un garšvielās gatavināta cūkgaļa
Sastāvdaļas
- 1kg cūkgaļas kakla karbonāde
- 300ml labs kvass
- 1 ķiploka galviņa
- 4 rozmarīna zariņi
- 1/2 ēd.k. kadiķogas
- 1 lauru lapa
- sāls, pipari
Izmēģinot šo recepti jūs kārtējo reizi pārlecināsieties, lai pagatavotu lielisku un baudāmu ēdienu, nemaz nevajag tik daudz. Taču jāpievērš uzmanība produktu kvalitātei. Lai izdodas!
Pagatavošana 4 porcijas
1
Ķiplokus notīrīt, sagriezt palielās šķēlēs. Gaļā ar nazi izveidot caurumus un šajos caurumos sadurt ķiplokus. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Kadiķogas saberzt piestā.
2
Gaļu ielikt dziļā cepamā formā. Formā ieleit kvasu, pievienot rozmarīnu, lauru lapas, kadiķogas, citronu sulu.
3
Gaļu cept cepeškrāsnī apm. 1,5 st 180 grādos. . Laiku pa laikam gaļu pārliet ar sulu, kas izdalās gatavošanas procesā.
4
Pasniedz ar dārzeņiem vai vārītiem kartupeļiem.
Ja negatavojiet bērniem, tad kvasu var aizvietot ar labu alu.