Laša steiks ar skābeņu mērci
Sastāvdaļas
- 3 gb ~ 200 g katrs laša steiks
- pusglāze attīrīti valrieksti
- 1 zariņš tarhūna (lapas)
- 1 zariņš sasmalcināts svaigs baziliks
- 1 ēd.k. sviests
-  
- Marinādei:
- 1 pušķītis pētersīļi (kāti)
- 1 zariņš timiāns
- 2 ēd.k. olīveļļa
-  
- Mērcei:
- 1 buntīte skābenes
- 2 ēd.k. sausais baltvīns
- 1 vidējs sīpols
- glāze saldais krējums
- 1,5 tējk. citrona sula
- sāls un svaigi malti pipari
Nu jau par pastāvīgu tendenci kļūst zaļumu, riekstu un zivs apvienojums. Šī ir viena no šāda tipa receptēm. Restorāna ēdiens mājas apstākļos!
Pagatavošana 3 porcijas
1
Seleriju nomazgā un sagriež tievās loksnēs.
Rozmarīna lapiņas saplūkā. Laša steikus ielikt
bļodā, pārliet ar eļļu un pievienot rozmarīna
lapas un selerijas loksnes. Samaisīt un
apsedzot ar pārtikas plēvi novietot siltā vietā
uz 20 minūtēm.
2
Pagatavojam mērci. Skābenes nomazgā un nožāvē.
Sīpolu nomizo un smalki sagriež. Skābenes ar
sīpolu ievieto katliņā, pielej vīnu un novieto
uz vidējas uguns ~ 2 minūtes. Pievieno saldo
krējumu un citrona sulu, samaisīt un ļaut lai uzvārās. Vārīt uz vidējas uguns 12 minūtes. Mērci sablenderē. Pievieno sāli un piparus un samaisa. Apsegt un
atstāt siltā vietā.
3
Blenderī sasmalcina valriekstus ar tarhūnu un
baziliku, ielikt bļodiņā un sajaukt ar sviestu.
Laša steikus salvetēs nosusina, ievieto cepamtraukā, pieber sāli un piparus. Uz katra steika gabala
uzliek riekstu masu. Cept cepeškrāsnī 180 grādos 20 minūtes.
4
Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.