Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša tartars

Sastāvdaļas
  • 250g laša fileja
  • 2 marinēti gurķīši
  • 1 neliels sarkans sīpols
  • 1 ēd.k. Franču sinepes
  • 1 ēd.k. svaigi spiesta citrona sula
  • dilles
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • salātlapas pasniegšanai
Sengrieķu mitoloģijā Tartars bija gan dievība, gan arī vieta Grieķu pazemes valstībā. Vecākos avotos Tartars ir arī neierobežoti liela pirmatnējā būtne, no kuras radusies arī gaisma un kosmoss. Taču nevienam gardēdim nav noslēpums, ka par tartaru dēvē arī ļoti garšīgu ēdienu. Šoreiz piedāvājam tartaru gatavot no laša.

Pagatavošana

1
Sīpolu notīrīt un sagriezt smalkos kubiņos. Gurķīšus sagriezt mazos kubiņos. Laša fileju sagriezt mazos kubiņos, pievienot sinepes, citrona sulu, sāli un piparus, samaisīt. Atstāt uz 15-20 min. marinēties.
2
Pievienot sīpolus, marinētus gurķīšus, smalki sakapātas dilles, samaisīt. Uz šķīvja sakārtot salātlapas un ar servējamā gredzena palīdzību sakāŗtot tartaru.

Pievienot komentāru

Uzkodas