Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasis marinēts degvīnā ar bietēm un mārrutkiem

Sastāvdaļas
  • 500g laša fileja
  • 3 vidēji lielas bietes
  • 1/4 gl jūras sāls
  • 1/3 gl cukrus
  • 50g dilles
  • 3 ēd.k. mārrutki
  • 2 ēd.k. degvīns
Ziemā lasi ieteicams ēst biežāk, kā vasarā. Ziemā mēs saņemam daudz mazāk saules enerģijas, tātad daudz mazāk D vitamīna, kuru, savukārt, uzņemt varam uzturā regulāri lietojot lasi. Tāpēc padalīsimies ar vēl vienu, īpaši gardu laša pagatavošanas veidu.

Pagatavošana

1
1. Bietes nomizot un sarīvēt uz dārzeņu rīves. Dilles smalki sakapāt.
2
2. Plastikāta konteinerā ielikt laša fileju. Dilles sajaukt ar sāli, cukuru, degvīnu, mārrutkiem un šo masu vienmērīgi sakārtot pa virsu laša filejai. Tad pārlikt ar sarīvētām bietēm, apsegt ar pārtikas plēvi vai vāku un novietot uz diennakti ledusskapī marinēties.
3
3. Lasi pasniedz kā uzkodu. Mums garšoja ar apgrauzdētu maizi un diļļu krējumu.

Pievienot komentāru

Uzkodas