Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Beet cream soup with garlic and sour cream, selective focus

Lavaša čipši ar siera bumbu

Sastāvdaļas
  • 200g kausētais siers
  • 50g Holandes siers
  • 2 lavaši
  • 2 ķiploka daiviņas
  • kūpinātas paprikas pulveris
  • zaļie lociņi
  • sāls
Tuvojas svētki. Taču ierastā siera vietā vēlaties saviem viesiem pasniegt ko interesantāku? Nekādu problēmu! Piedāvājiet viesiem nobaudīt lavaša čipsus ar siera bumbu!

Pagatavošana

1
Kausēto sieru sajaukt ar rīvētu Holandes sieru un smalki sakapātiem ķiplokiem. Masu apsegt ar plēvi un ielikt ledusskapī uz minūtēm 30.
2
Lavašus sagriezt trīsstūrīšos ar šķērēm. Pārlikt lielā bļodā, pārliet ar olīveļļu, pievienot kūpinātu papriku un ar rokām uzmanīgi, bet cītīgi visu sajaukt.

Krāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem. Cepešannu izklāt ar cepamo papīru. Uz pannas izklāt vienā slānī lavaša trīsstūrīšus un cept cepeškrāsnī 5-7 minūtes, kamēr lavašs kļūst kraukšķīgs.
Atdzesēt.
3
Siera bumbu īsi pirms pasniegšanas izņemt no ledusskapja. Rokas samitrināt, izveidot no siera masas bumbu un apviļāt smalki sakapātos lociņos.
4
Pasniegt ar lavaša čipšiem, kurus pēc garšas var arī pārkaisīt ar sāli.

Pievienot komentāru

Uzkodas