Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Polish traditional easter soup with egg, selectide focus

Lieldienu zupa poļu gaumē

Sastāvdaļas
  • 12 olas
  • 500g šķiņķis
  • 500g kūpināta krūtiņa
  • 400g Krakovas vai Valmieras desa
  • smaržīgie pipari
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
  • etiķis un mārrutki pasniegšanai
  • zaļumi
Kā raksturīgākos poļu virtuves ēdienus var minēt kāpostu tīteņus, biešu zupu un dažādus pīrāgus, bet tuvojoties lieldienām nedrīkstam nepadalīties ar garsīgu un sātīgu, tradicionālu Lieldienu zupas recepti kāda tiek gatavota Polijā.

Pagatavošana 8 porcijas

1
Krūtiņu sagriež kubiņos un apcep uz sausas pannas uz vidēji lielas uguns, lai iztek tauki (šeit viņi nav vajadzīgi). Ar šūmkaroti gaļu pārliek katliņā.
2
Tāpat sagriež šķiņķi.
Desu sagriež ripiņās. Desu un šķiņķi pārliek katliņā pie krūtiņas. Pārlej ar 2l auksta ūdens un uz vidēji lielas uguns uzvāra, noņem putas, pievieno smaržīgos piparus, samazina uguni un vāra apmēram 30 minūtes.
3
Olas cieti novāra, atdzesē un noloba. Kad zupa būs gatava, sagrieztas olas saliek šķīvjos un pārlej ar karstu zupu.
4
Zupu pasniedz ar rupjmaizi. Klāt piedāvā mārrutkus un etiķi, lai katrs varētu pats varētu izvēlēties sev tīkamu piedevu.
Jau gatavai zupai var pievienot krējumu, sajauktu ar ūdeni un miltiem, tad zupa būs tumīgāka. Ja ir vēlme, zupai var pievienot zaļumus.

Pievienot komentāru

Zupas