Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liellopa burgers ar lečo un Halapenjo

Sastāvdaļas
  • 500g maltās liellopa gaļas
  • 3 hambrurgera maizītes
  • 100g Bri siers
  • 1 liela ola
  • 2 ēd.k. rīvmaize (var aizvietot ar auzu klijām)
  • 1/2gl. pikantais dārzeņu lečo
  • 2 tomāti
  • Halapenjo pipari
  • salātu lapas
  • sāls un pipari
Tālajā 1948. gada 20. decembrī Ričards un Moriss Makdonaldi atvēra savu pirmo modernizēto ātrās ēdināšanas restorānu,taču brāļi pat iedomāties nevarēja, ka šīs maizītes ar gaļu un dārzeņiem kļūs tik populāras visā pasaulē.Piedāvājam vēl vienu recepti burgeru cienītajiem.

Pagatavošana 3 porcijas

1
Lielā bļodā sajaukt malto gaļu, olu, rīvmaizi, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Uz darba virsmas izklāt plēvi. Uz plēves uzlikt gaļu un mazliet ar rokām izlīdzināt. Apsegt ar vēl vienu plēves daļu un izrullēt apm. 1,5cm biezu. Noņemt plēvi un ar formiņu vai glāzi izgriezt 12-15cm lielus apļus.
Lielā pannā uzkarsēt eļļu un cept kotletes no abām pusēm, līdz tās ir gatavas.
2
Kamēr cepās kotletes, apgrauzdē sagrieztas trijās daļās hamburgera maizītes.

Saliek kopā hamburgeru - uz apakšējās maizes daļas liek dārzenu lečo, kotleti, sieru, nākamo maizes daļu un 2-3 paturēt uz grila lai siers pakūst. Tad uzlikt salātlapas un tomātu šķēles. Pa virsu uzlikt Halapenjo piparus un apsegt ar pēdējo maizes šķēli.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni