Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liellopu fileja ar melleņu mērci

Sastāvdaļas
  • 4 gaļas gabali ~ 160 g liellopa fileja
  • 200 ml sarkanais vīns
  • 50 ml upeņu sīrups
  • 80 g mellenes
  • 150 ml liellopa gaļas buljons
  • 300 g kartupeļi
  • 30 g sviests
  • 2 ēd.k. izkausēts sviests
  • 3 ēd.k. kļavu sīrups, vai medus
  • sāls un svaigi malti pipari
Šis nu ir viens patiesi garšīgs liellopa filejas pagatavošanas veids. Ja ir pieejams medījums (buks), arī to var pagatavot šādā veidā.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sajaukt sarkano vīnu ar ar upeņu sīrupu. Ielikt filejas gabalus traukā ar augstām malām, pārliet ar vīna un sīrupa maisījumu. Novietot fileju ledusskapī uz divām stundām. Ik pa laikam filejas gabalus apgriezt.
2
Sagriezt kartupeļus daiviņās un vārīt 10 minūtes sālītā ūdenī. Tad noliet ūdeni un atdzesēt kartupeļus zem auksta ūdens strūklas. Izņemt iemarinētos filejas gabalus no ledusskapja. Marinādi pārliet katlā un uzvārīt. Pievienot siltu liellopu buljonu un turpināt vārīt līdz buljons sasniedz sīrupa konsistenci. Pievienot mellenes un vārīt vēl minūti, tad atstāt siltā vietā, lai nostājas.
3
Uz pannas izkausēt sviestu un apcept kartupeļus līdz tie kļūst zeltaini. Pievienot kļavu sīrupu, lai kartupeļi mazliet karamelizējas. Uz pannas uzlej izkausētu sviestu un uz lielas uguns apcept marinēto fileju ~ 2-4minūtes no katras puses.
4
Pasniedz ar karamelizētajiem kartupeļiem, pārlejot ar melleņu mērci.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni