Liellopu fileja ar melleņu mērci
Sastāvdaļas
- 4 gaļas gabali ~ 160 g liellopa fileja
- 200 ml sarkanais vīns
- 50 ml upeņu sīrups
- 80 g mellenes
- 150 ml liellopa gaļas buljons
- 300 g kartupeļi
- 30 g sviests
- 2 ēd.k. izkausēts sviests
- 3 ēd.k. kļavu sīrups, vai medus
- sāls un svaigi malti pipari
Šis nu ir viens patiesi garšīgs liellopa filejas pagatavošanas veids. Ja ir pieejams medījums (buks), arī to var pagatavot šādā veidā.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Sajaukt sarkano vīnu ar ar upeņu sīrupu. Ielikt
filejas gabalus traukā ar augstām malām,
pārliet ar vīna un sīrupa maisījumu. Novietot
fileju ledusskapī uz divām stundām. Ik pa laikam
filejas gabalus apgriezt.
2
Sagriezt kartupeļus daiviņās un vārīt 10 minūtes
sālītā ūdenī. Tad noliet ūdeni un atdzesēt
kartupeļus zem auksta ūdens strūklas. Izņemt
iemarinētos filejas gabalus no ledusskapja.
Marinādi pārliet katlā un uzvārīt. Pievienot
siltu liellopu buljonu un turpināt vārīt līdz
buljons sasniedz sīrupa konsistenci. Pievienot
mellenes un vārīt vēl minūti, tad atstāt siltā
vietā, lai nostājas.
3
Uz pannas izkausēt sviestu un apcept kartupeļus
līdz tie kļūst zeltaini. Pievienot kļavu sīrupu,
lai kartupeļi mazliet karamelizējas. Uz pannas
uzlej izkausētu sviestu un uz lielas uguns
apcept marinēto fileju ~ 2-4minūtes no katras puses.
4
Pasniedz ar karamelizētajiem kartupeļiem,
pārlejot ar melleņu mērci.